Coach by ColourSpinninglessen in Fitality Merelbeke volgens de Coach by Colour-methode

Of je nu kiest voor conditie of fat burning als doelstelling, bij Fitality Merelbeke train je nooit in het wilde weg tijdens de spinninglessen. Onze fietsen zijn voorzien van een uitleesvenster waarin je kunt meevolgen hoe intensief je aan het trainen bent. Zo traint iedereen in grote lijnen ongeveer even zwaar, ongeacht ons eigen gewicht en vermogen. De spinninginstructeur geeft doorlopend aan in welke zone je moet trainen: een spel van trapfrequentie en weerstand. 

icg02902014photoshoots201401210422white.jpg

wit

Dit is de 'ruststand'. Of toch de rustigste stand. Om warm te draaien, of uit te bollen. Weinig of geen weerstand.

fiets-blauw.jpg

blauw

De eerste zone waarin we aan de uithouding en vetverbranding werken. Weerstand en trapfrequentie zijn hier hoog genoeg om de eerste voelbare inspanningen van het lichaam te vergen.

fiets-groen.jpg

groen

Dit is de zone waarin we echt goed op dreef komen en iets pittiger trappen tegen een iets steviger weerstand. Als je nog niet zweet: nu wel!

icg02902014photoshoots201401210445-yellow.jpg

geel

Bij geel gooien we de beuk erin en flirten we met de lactaatdrempel. Als we lang in geel blijven, zul je de beentjes echt wel voelen.

man-fiets-rood.jpg

rood

Hier doen we de uitdrukking 'eens in het rood gaan' alle eer aan. Af en toe eens een kort prikje tijdens de les: moet kunnen, toch?

Proberen? Vraag je gratis dagpas!

Wil je de meerwaarde van spinning binnen deze kleurzones ontdekken? Vraag een gratis dagpas en kom eens een les uitproberen!